Skip til hoved indholdet
    Hjem Råd Dagsorden eller referat - Erhvervsrådet

13. december 2023 - dagsorden fra Erhvervsrådet

Du har valgt en specifik dagsorden eller referat fra Erhvervsrådet. Du finder flere i arkivet over referater.

13. december 2023 - dagsorden fra Erhvervsrådet Dagsorden fra Erhvervsrådet

Erhvervsrådet 13. december 2023

Åben

Indstilling

Borgmester Lasse Frimand Jensen byder velkommen.

Åben

Åben

Indstilling

På seneste Erhvervsrådsmøde drøftedes internationalisering i bred forstand. Fra hvordan Aalborg tiltrækker og øger employability af internationale studerende og arbejdskraft samt hvordan Aalborg modtager internationale virksomheder og deres medarbejdere og sikrer, at de har lyst til og mulighed for at blive i Aalborg.

Der vil være oplæg med forskellige vinkler og erfaringer på internationalisering og der lægges op til debat i mindre grupper samt plenumdrøftelse. Formålet er at opnå en bredere forståelse af internationalisering og komme med bud på hvordan vi kan arbejde videre med internationalisering – bl.a. i regi af Erhvervsstrategien.

Emne 1: Internationale virksomheder og deres erfaringer med etablering i Aalborg. Dialog med Raj Gawera, VP & managing director, Samsung Cambridge Solution Centre og Rikke Borup Holmgaard.

Raj Gawera har gennem 15 år samarbejdet med teams over hele verden, også i Aalborg. Han giver sit perspektiv på, hvordan vi kan udvide vores udsyn og bedre favne mangfoldighed i både kompetencer og baggrund - og også hvad vi allerede mestrer.          

Emne 2: Employability af studerende. Oplæg v. Thomas Kastrup-Larsen, Direktør for Erhverv, UCN.

Aalborg Kommune har gennem flere år haft stort politisk fokus på at skabe jobs nok til, at få dimittendledigheden til at falde. Dette er sket i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne med henblik på indsatser for at få flere dimittender hurtigt i job. Direktør for Erhverv på UCN Thomas Kastrup-Larsen vil lægge op til drøftelsen med et oplæg om UCN´s indsatser for at få de studerende hurtigt i job. Herunder vil han gennemgå følgende: UCN´s arbejde med employability direkte på grunduddannelserne, målrettede indsatser under UCN Karriere, Matchmaking indsatser, UCN’s brug af partnerskaber til at få studerende i job samt UCN´s tanker om internationale studerende på uddannelser i fremtiden, for at kunne møde arbejdsmarkedets behov for arbejdskraft indenfor udvalgte områder.          

Sekretariatet indstiller,

  • At Erhvervsrådet drøfter hvordan vi kan imødekomme udefrakommende virksomheders behov ved etablering i Aalborg Kommune
  • At Erhvervsrådet drøfter indsatser og muligheder i forhold til at internationale og danske studerende hurtigere i Job.
  • At Erhvervsrådet drøfter behovet for at Aalborg igen skal byde flere internationale studerende vel-komne i Aalborg Kommune.

Temadrøftelsen faciliteres af Rikke Borup Holmgaard.

Åben

Åben

Åben

Indstilling

Møde 01-2024: 29. februar, kl. 10.30 – 13.00. OBS! Mødet begynder med fotografering.
Møde 02-2024: 30. maj, kl. 10.30 – 13.00
Møde 03-2024: 19. september, kl. 10.30 – 13.00
Møde 04-2024: 19. december, kl. 10.30 – 13.00

Kontakt

BusinessAalborg

Boulevarden 13, 2. sal 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 15 70

Skriv til os

Åbningstider

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje